Як зберегти ваші шини в хорошому стані.

,7 декабря 2015

Що ми маємо, для піклування про шину ...

Неправда. Уявіть собі, що станеться, якщо одна з ваших шин перестане працювати на швидкості 90 кілометрів на годину. Все, що тримає шини в робочому стані коштує кожної копійки або лише вашого часу. Просто оглядаючи обидві шини, коли ви обслуговуєте ланцюг, це може являти собою простий спосіб підтримки їх стану.


Якщо сліки так добре працюють в перегонах, чому мають бути шини з дорожнім протектором?

Малюнок протектора або канавки протектора є для однієї мети, і це пов'язано з дощем. Малюнок протектора / форма призначена для переміщення води від плями контакту шини з дорогою - немає контакту означає відсутність зчеплення. Високопродуктивні шини липкі мають мінімальний протектор тільки для цілей законності, і більшість з них не має протектор на краях для забезпечення стійкості.

Чому мото шини дорожче, ніж автомобільні шини?

У той час як ми могли б подумати, що шини всього лише чорні гумові кільця, то вони є набагато більше, ніж це. Склад шинної суміші складається з багатьох речей, як каучук, сажа, діоксид кремнію і т.д. Також там є речі які ви не можете бачити, як склад внутрішньої конструкції каркаса з кевлара, нейлонових і сталевих шарів. Це коштує багато грошей, щоб розробляти і виробляти мото шини - і ми платимо за це.

А чи є така річ, як чіпкі, тривалі шини?

Ні, але якщо коли-небудь з'явиться така річ, то це буде, щось монументальне, як знайти Святий Грааль. Ближче всього на даний момент подвійне з'єднання технології в результаті чого середня частина шини важче, ніж зовнішні краї. Чекайте отримувати більше цього типу шин в майбутньому. У той же час потрібно стежити за ними зараз і ось 11 наших порад, щоб продовжити життя шини, і що ще більш важливо ваше, життя ...


1. Правильний тиск в шинах є абсолютно необхідним, щоб забезпечити термін служби шин. Занадто низький тиск шин призводить до втрати гнучкості і перегріву, що може призвести до пошкодження внутрішньої конструкції шини. Збільшений викликає нерівномірний знос; тобто осьова зноситься швидко, і може призвести до нестабільності, а шина не може увібрати удари або просто зруйнуватись. Перевіряйте тиск раз на тиждень.


2. Гаражні манометри для шин часто не є достатньо точними, щоб мати справу з конкретним тиском в шинах мотоцикла. Не використовуйте жодні насоси переносного-типу або пластикові прилади типу олівець, знайдені в дешевих магазинах автомобільних аксесуарів. Використовувати їх тільки, якщо у вас нема іншого виходу ...


3. Якісні датчики дорогі, але вони відкалібровані сертифікованими фахівцями. Цифрові електронні покажчики, мабуть, кращі датчики доступні, тому що вони в основному надійні в роботі з мотоциклом. Як правило, чим більш відомий бренд датчика, тим краще якість.


4. Ви не можете завжди бачити, що попереду, особливо якщо це невеликі (наприклад, цвяхи), і це важко провести різницю між невеликий шматочок сміття або удар. Регулярно оглядайте шини, тому що порізи послабляють конструкцію шини і можуть бути глибше, ніж ви думаєте. Прокол не завжди знайдеться, поки шину не спустить.


5. Перевезення на задньому сидінні пасажира або багажу може привести до пошкодження шин. Зверніться до керівництва користувача для встановлення правильного тиску в шинах при данних навантаженнях. Якщо це не доступно, добра порада - додайте 3psi для обох шин, поки не отримаєте правильну цифру у Вашого дилера. Trackday тиск не рекомендується для дороги.


6. Купівля старого мотоциклу є стресом, і турбота про стан двигуна також означає турботу і в інших областях - шини, можливо, такіж важливі, як двигун. Перевірте шини чи знаходяться вони в доброму стані, особливо на старих мотоциклах з оригінальними шинами - шини псуються, якщо залишити на сонячному світлі або якщо вони вступають в контакт з паливом або мастилом.


7. Проколоті шини можуть бути тимчасово відремонтовані, відколи прокол не надто великий і знаходиться на протекторі - ніколи коли прокол на боковині шин. Будь-який ремонт (мус для ущільнення або внутрішній гриб патч / пробка) повинні розглядатися як тимчасові, і шину потрібно замінити якомога швидше. Швидкість руху мотоцикла повинна бути ...


8. ... Зниження температури може послабити ремонт. Ремонт не повинен проводитися в шинах індекс швидкості яких 'V' (240 км/год - більшість 600cc мотоциклів і вище) - як би ви себе почували, якщо невідомо чи був ремонт шини вашого GSX-R? Великі отвори не повинні бути відремонтовані, так як, швидше за все, був пошкоджений внутрішній каркас.


9. Запобіжні ковпачки важливі для збереження повітря всередині шини - будь-які тюнені, є непотрібними, якщо не мають всередені гумового кільця ущільнювача. Чому? Ущільнення запобігає потраплянню пилу до клапана, змушуючи його нетримати тиск. Він також може спустити все повітря з одного удару, якщо сердечник клапана працює повільно.


10. Незважаючи на те, що шини виготовляються у відповідності зі строгими стандартами, завжди є дисбаланс між новою шиною і ободом. Незбалансоване колесо викликає вібрацію і прискорює знос шин. Можливе балансування за допомогою ваг, але краще скористатись динамічними машинами балансування, так як вони можуть виявити, які саме частини обода потребують додаткової ваги.


11. Глибина профілю шин повинна бути не менше 2 мм на 1 мм (мінімум) над окружності шини принаймні, три чверті ширини протектора. Ви можете купити спеціалізовані вимірювальні інструменти глибини протектора (вище центру). Все, що менше 2 мм, то ви в небезпеці на мокрій дорозі. Нарешті тиск повітря слід вимірювати на холодній шині - теплі шини сповнені гарячої (розширеної) суміші повітря і можуть дати неправдиві свідчення.




Поделиться: